Skip navigation

Despre mytrain

Ce este mytrain?

mytrain este un proiect personal la care am lucrat recent (am inceput in octombrie 2016). Este un sit web destinat tuturor celor care doresc sa acceseze rapid informatii despre mersul trenurilor din Romania. Toate aceste informatii exista deja pe internet, eu incerc doar sa le aranjez intr-o forma usor de inteles si utilizat.

Situl consta din trei mari sectiuni:

Nota: Efortul pe care il depun pentru intretinerea acestui sit imi consuma din timpul liber. Asadar, fiti, va rog, blanzi cand criticati rodul muncii mele.

Credits

Continutul sitului se bazeaza pe un set de date deschise publicat de catre Guvernul Romaniei (laudabila initiativa!). Datele au fost culese, extrase, transformate si rafinate folosind algoritmi (destul de) complicati (detalii mai jos).

Pentru tocilari

Situl este construit pentru a fi cat mai simplu si mai rapid. Fara prea multe animatii, imagini sau un design incarcat.

Calcularea legaturilor nu este deloc o treaba usoara. Pentru a functiona, este nevoie de niste algoritmi buni si de multa procesare ulterioara. In urma multelor ore petrecute studiind problema, am reusit sa creez un algoritm care functioneaza satisfacator - din punct de vedere al timpului si al rezultatelor. Algoritmul nu ia in calcul costul (financiar) al calatoriei ci incearca sa o optimizeze in asa fel incat timpul necesar efectuarii ei sa fie cat mai scurt iar numarul de schimbari de tren cat mai mic. Problema intervine in situatia in care nu exista rute directe. Iata mai jos o lista de articole bune de la care am pornit:

Autorul

Numele meu este Daniel Chirita. Sunt roman si lucrez ca arhitect de sisteme informatice. Am acumulat foarte multa experienta dezvoltand aplicatii populare pentru cateva nume grele din sectorul privat dar si din cel public. Momentan locuiesc in Bruxelles, Belgia. Ma pasioneaza tehnologia, in special tehnologia web, Daca doriti sa aflati mai multe despre mine, imi puteti rasfoi CV-ul pe Linkedin.

Nota

As dori sa subliniez faptul ca informatiile de pe acest sit depind de calitatea informatiilor publicate de Guvernul Romaniei. Din pacate, acest lucru nu este sub controlul meu. Eu am facut tot posibilul pentru a procesa si a prezenta informatia cat mai corect cu putinta. Totusi, va rog sa retineti faptul ca eu nu raspund si nu pot fi tras la raspundere pentru prejudiciile de orice natura cauzate de folosirea acestui sit. In caz ca aveti dubii asupra datelor prezentate, va recomand cu caldura sa consultati si siturile operatorilor:

Statisticile despre intarzieri provin din estimari. Din pacate, Informatica Feroviara (societatea care se ocupa de infrastructura informatica a cailor ferate) nu pune la dispozitie astfel de informatii.

Contact

Daca aveti intrebari, sugestii sau doriti sa intrati in contact cu mine, puteti adauga un comentariu mai jos. Totusi, nu voi raspunde intrebarilor de genul "La ce ora pleaca trenul si de la ce linie?".

Va place?

Daca va place acest sit, va rog sa folositi cu incredere butoanele de mai jos pentru a il distribui pe reteaua sociala preferata. Va multumesc.